Crypto-regulering nu mere institutionel venlig, forklarer METACO-chefen

Fremtidige krypto-retningslinjer forbliver dog usikre

Regulerende aktivitet har dukket op på mange niveauer i krypto i år. Regeringsorganer har givet klarhed og udført håndhævelse og drøftet nye handlinger. En sådan regulering har i vid udstrækning påvirket branchen og har delvist påvirket store aktører, der kommer ind i sektoren, ifølge METACOs vicepræsident for salg og forretningsudvikling, Seamus Donoghue.

„Reguleringsbarrierer for institutioner er faldet globalt i 2020, og vi forventer, at det fortsætter til 2021,“ sagde Donoghue til Cointelegraph. I 2020 har kryptorummet budt velkommen til en udviklingstendens med behemoth mainstream finansielle giganter, der køber Bitcoin Era. MicroStrategy, MassMutual og Square er kun tre eksempler.

Nogle lovgivningsmæssige tiltag udgør dog en trussel for branchen. Et rygte inkluderer, at USAs finansminister Steven Mnuchin i det væsentlige kunne stille et forbud eller sporingskrav til selvforsynede kryptotegnebøger på vej ud af kontoret i slutningen af ​​året.

”Der har været bekymring omkring nye kraftige sidste øjebliks regler fra afgang fra Mnuchins Treasury-afgang, og den nyligt annoncerede STABLE handling synes at mangle hele værdiforslaget, som decentraliseret finansiering kan levere til de ikke-bankede,” sagde Donoghue. „Disse regulerende ‚mørke skyer‘ forbliver bekymringer på kort sigt.“

For et par uger siden kom et lovgivningsudkast

For et par uger siden kom et lovgivningsudkast, der opfordrede til stablecoin-regulering, fra den amerikanske repræsentant Rashida Tlaib. Det nye lovforslag, kaldet STABLE Act, ville stramme de juridiske forventninger til enheder, der tilbyder stablecoins eller relaterede tjenester, betydeligt. Det nuværende kryptolandskab er langt fra branchens tidlige vilde vestdage.

„Vi er gået forbi og spekulerede på, hvornår eventuelle krypto-regler ville ankomme,“ fortalte Ontology-økosystemledelsen for Amerika, Erick Pinos, til Cointelegraph og nævnte derefter den nyligt foreslåede Stablecoin Tethering og Bank Licensing Enforcement, eller STABLE, Act. Pinos bemærkede også rygterne om regulering af kryptotegnebog fra Mnuchin og tilføjede:

„Disse politikker ville være et skridt bagud for vedtagelse af kryptokurrency, og det er vigtigere end nogensinde for kryptosamfundet at proaktivt uddanne politikere, så der indføres bedre regler for at beskytte folk uden at kvæle teknologiske fremskridt.“

At lægge begrænsninger på kryptobøger er imod nogle af branchens topværdier, såsom brugernes evne til at kontrollere deres egne midler væk fra centralisering.