De Bitcoin-levering warmt op als Grayscale bijna 3x de in december gedolven BTC koopt.

Grayscale brengt zijn totale vermogen onder beheer op tijd boven de $20 miljard voor het begin van 2021, naarmate de vraag van BTC toeneemt.

Institutionele crypto-investeringsgigant Grayscale heeft nu $20 miljard onder zijn controle omdat zijn Bitcoin (BTC) de productie met bijna drie tegen een overstijgt.

Zoals opgemerkt door de gegevensanalysebron Coin98 Analytics op 1 januari, kocht Grayscale bijna drie keer meer BTC dan wat er in december 2020 op de markt werd gebracht.

Het is officieel: Mijnwerkers kunnen niet genoeg Bitcoin produceren…

Vorige maand voegde het bedrijf een totaal van 72.950 BTC (2,132 miljard dollar) toe aan zijn activa onder beheer (AUM). In dezelfde periode genereerden de mijnwerkers slechts 28.112 BTC (821,7 miljoen dollar) – 38,5% van de buy-in van Grayscale.

De cijfers onderstrepen wat velen hebben beschreven als een voortdurende liquiditeitskrapte in Bitcoin Profit waar grote kopers elke beschikbare voorraad opzuigen en uit de circulatie nemen, en deze naar de koelcel sturen voor de lange termijn.

Zoals Cointelegraph rapporteerde, was het fenomeen al zichtbaar in november, maar in december was er een duidelijke toename van de vraag van Grayscale en andere institutionele entiteiten.

BTC ontgint het in december 2020 tegen Grayscale.

Grayscale controleert nu 20 miljard dollar in crypto…

Terwijl de klok klok klokte op oudejaarsavond, vierde Grayscale CEO Barry Silbert dat hij het totale AUM van het bedrijf over zijn verschillende crypto-fondsen naar meer dan 20 miljard dollar bracht. Een jaar geleden was dat nog maar 2 miljard dollar.

Grayscale crypto activa onder beheer vanaf 31 december 2020.

Het bedrijf blijft de grootste institutionele speler op de Bitcoin-scene, met zijn 17,475 miljard dollar in BTC, die elke andere marktdeelnemer ver overtreft. Nieuwkomer MicroStrategy heeft nu 70.470 BTC (2,06 miljard dollar) in handen, hoewel het geen investeringsbedrijf is.

Analisten voorspellen dat meer vraag naar het vaste aanbod van „nieuwe“ bitcoins van mijnwerkers alleen maar zal dienen om een biedoorlog te creëren en de prijs op te drijven. De verkopers zagen reeds stijve resolutie van kopers in December onder ogen, toen de nieuwe hoogtepunten van alle tijden er niet in slaagden om significante langdurige terugtrekkingen te veroorzaken.