Trending Bitcoin News and Market Sentiment, Weekly Edition, 2nd October, 2020: US Regulators Win String of Victories, Bitcoins længste ophold over $ 10.000

  • Bitcoin-priser får et let hit efter en række SEC og amerikanske regulerende organsejre mod krypto i denne uge, men tab er begrænsede
  • Bitcoin registrerer sin længste række, der ligger over USD 10.000, da det psykologiske supportniveau holder

Bitcoin tog en let rystelse i dag for at tabe nogle procentpoint og handlede så lavt som USD 10.300 på fredag, før de afregnede sig højere omkring USD 10.500 ved den nordamerikanske vågne tid i dag, og de fleste analytikere vil bebrejde en række opfattede sejre mod kryptoselskaber fra amerikanske regulatorer.

Det hele startede, da den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) befandt sig på den vindende side mod teknologivirksomheden Kik, da en amerikansk domstol besluttede at tilslutte sig regulatorens forslag til sammenfattende dom i sin nu treårige juridiske tvist mod Kik og dets Indledende mønttilbud på USD 100 millioner (ICO).

Udtalelsen fra den amerikanske dommer Hellerstein bemærkede, at „[den] amerikanske Securities and Exchange Commission (“ SEC „eller“ sagsøger „) indgav denne sag mod Kik Interactive Inc. (“ Kik „eller“ sagsøgt „) og hævder, at Kik er uregistreret udbud af digitale tokens var i strid med sektion 5 i værdipapirloven. Parterne krydsede for en kortfattet dom. Han fortsatte med at sige:

”Som nærmere beskrevet heri, er jeg af den opfattelse, at ubestridte fakta viser, at Kik tilbød og solgte værdipapirer uden en registreringserklæring eller fritagelse for registrering, hvilket er i strid med afsnit 5. Derfor gives SEC’s anmodning om kortfattet dom, og Kiks anmodning om kortfattet dom er nægtet. ”

Begge parter i tvisten havde i juli forelagt deres argumenter for retten for deres respektive beslutninger om kortfattet dom under en virtuel retsmøde. SEC havde faktisk sagsøgt Kik i juli 2019 med påstand om, at kryptofirmaet „solgte tokens til amerikanske investorer uden at registrere deres tilbud og salg som krævet af de amerikanske værdipapirlove“, et krav om at Kik kæmpede tilbage.

Nu afgørelsen er truffet, skal begge parter nu forelægge et fælles forslag til „dom for forbud og monetær lettelse“ inden den 20. oktober 2020. I modsat fald bliver de bedt om at „bemærke deres forskelle i et enkelt dokument understøttet af separate udsagn i et enkelt brev, der skal indsendes inden samme dato ”.

Og i går blev verdens største Bitcoin-derivatplatform, BitMex, også anklaget af de føderale myndigheder for angiveligt ikke at forhindre hvidvaskning af penge og tilbyde amerikanske kunder ulovlige derivathandelstjenester til krypto.

CEO Arthur Hayes blev sammen med Ben Delo og Samuel Reed plus den første medarbejder Gregory Dwyer anklaget for overtrædelse af bankhemmeligholdelsesloven og sammensværgelse om at overtræde handlingen ved “forsætligt at undlade at etablere, implementere og opretholde en passende anti-penge hvidvaskningsprogram (“AML”). I henhold til erklæringen fra det amerikanske kontor for det sydlige distrikt i New York har de arresteret Reed, mens Hayes, Delo og Dwyer stadig er fri. Hver anklage medfører en maksimumsstraf på fem års fængsel.

Hayes, bosiddende i Hongkong, men født i USA, var en aktie- og derivathandler for Citi og Deutsche Bank inden han drev BitMex i 2014. fungerende Manhattan amerikanske advokat Audrey Strauss sagde:

„… disse tiltalte overtrådte denne forpligtelse og forpligtede sig til at drive en påstået ‚off-shore‘ kryptobørs, mens de forsætligt ikke gennemførte og opretholdt endda grundlæggende politikker mod hvidvask af penge.“

FBI-assisterende direktør William F Sweeney Jr tilføjede:

”En sagsøgt gik så langt som at prale med selskabet, der var indlemmet i en jurisdiktion uden for USA, fordi bestikkelse af regulatorer i denne jurisdiktion kun kostede ‚en kokosnød‘.”

Ikke alt er dog dårlige nyheder, da Bitcoin faktisk ikke har mistet meget efter begge nyheder. Faktisk er det i øjeblikket en rekordindstillede længste række med hensyn til dage brugt over den psykologiske prisbarriere på USD 10.000.

Fra i dag har Bitcoin nu brugt 68 på hinanden følgende dage, der lukker over USD 10.000, når de bruger data samlet af Messari. Dette betyder faktisk ikke, at det aldrig faldt under den pris, da det så ud til at have gjort kortvarigt i 2 dage i september, men det har altid formået at få gevinster tilbage og tættere på USD 10.000.

Rekorden blev faktisk brudt søndag og slog den gamle rekord på 62 på hinanden følgende dage, der løb fra den 1. december 2017 i løbet af Bitcoin-tiden. Mange handlende vil se denne nylige udvikling som et tegn på styrke, og Bitcoin’s evne til at forblive i et interval mellem USD 10.000 og USD 12.500 i løbet af disse to måneder vil kun give mere tillid til fortællingen om, at Bitcoin snart vil miste sin volatilitetsfaktor.